Ce facem în Septembrie?

Flag_of_Romania.svg
Cum m-am născut și locuiesc în România, am încercat să-mi cunosc cât mai bine țara și ce îmi poate oferi această bucată minunată de pământ, plină de atâtea resurse naturale și de atâția oameni cu caracter. În cazul în care nu știați, luna august este luna vacanțelor pentru majoritatea romanilor, de la studenți, elevi la concediul părinților și ieșirea în stațiunile balneo-climaterice a bunicilor și mătușilor. Dar ce facem după ultima zi de vară?

Chiar daca august a trecut și el, chiar dacă în curând începe școala, serviciul și trebuie să ne reluam responsabilitățile de zi cu zi, asta nu înseamnă că vara s-a terminat cu adevărat. De fapt, luna septembrie este adevărata vară pentru unele locații. Și, mai mult decât atât, nu ai nevoie decât de un weekend să le vizitezi și să te încarci cu energie pentru toată săptămâna ce urmează.

Despre ce locații vorbesc?

Undeva sus, în vârf de munte! Da, septembrie este cea mai extraordinară perioadă de făcut expediții și trasee pe vârf de munte. Și cum aproape o treime din teritoriul României este alcătuit din Munții Carpați, asta înseamnă că există numeroase opțiuni în ceea ce privește alegerea unui traseu.

Dar ca să vă faceți o idee despre ce vorbesc, imaginați-vă scena aceea din filmul Gladiatorul, în care Russell Crowe pășește pe un câmp, atingând cu vârful degetelor spicere de grâu, având deasupra un cel atât de clar și de albastru! Poți reconsitui același peisaj pe unul din plaiurile mioritice. Mai mult, simți cum adie o briză răcoroasă și miresmatică în timp ce soarele te încălzește; iar în loc să vezi niște nori pufoși și trecători, îți seamănă mai de grabă cu niște animale, fețe sau alte simboluri… Dar mai mult decât orice, sentimentul de a te afla în vârf de munte, deasupra tuturor, ascultând doar sunetul naturii, acest sentiment divin îți dă puterea să crezi în tine, să gândești măreț și să iei lumea în propriile mâini, te face să-ti construiești următoarea poveste pe care vrei să o povestești!

[English]

You might also like: