De Ce Ar Trebui Studenții Să Fie Și Voluntari: A Doua Parte

Ce știi despre Consilierul Educațional?

enro-intext-2Multe s-au spus despre training-urile educaționale de la Bruxelles. E momentul să vorbesc puțin și despre Întâlnirea Consilierilor Educaționali, celălalt grup din ICE din care fac parte.

Rolul Consilierului Educațional (EO- prescurtarea în engleză) este de a sprijini bordul național și, în special, Președintele ESN România în materie de educație. Toate țările Uniunii Europene care ia parte în programul Erasmus+ au sau cel puțin ar trebui să aibă un astfel de reprezentant.

enro-intext-1

Te întrebi cumva care sunt principalele atribuții ale EO? Ei bine, EO este persoana oficială care se ocupă de evenimente, proiecte și activități legate de politicile educaționale dintr-o țară. Cu alte cuvinte, EO este un ESNer care menține o relație diplomatică între ESN și celelalte organizații și instituții partenere.

Ce altceva? Consilierul Educațional reprezintă vocea studenților ESN pentru că poate influența rezultatul unor proiecte. Participând la evenimente și conferințe cu alți parteneri, acesta prezintă punctul de vedere al voluntarilor ESN cu scopul de a îmbunătăți aspecte ale practicilor educaționale din țara respectivă.

  • Ai vreo idee de un proiect interesant în ceea ce privește tineretul și nu știi cum să începi? Întreabă-ți Consilierul Educațional!
  • Nu știi cum poți aplica și obține un grant pentru un proiect? Întreabă-ți Consilierul Educațional!
  • Ai nevoie de câteva idei pentru a îmbunătăți activitatea secțiunii tale ESN și a-ți motiva voluntarii? Întreabă-ți Consilierul Educațional!
  • Ai auzit de Serviciul European de Voluntariat (EVS), Youth Exchanges și Training Courses pentru care poți aplica? Întreabă-ți Consilierul Educațional!
  • Ai nevoie de informații legate de sistemul educațional universitar din țara ta? Întreabă-ți Consilierul Educațional!
  • Ai nevoie de sfaturi și păreri despre o anume universitate din străinătate pentru viitoarea ta mobilitate Erasmus+? Mergi și întreabă-ți Consilierul Educațional!

El cunoaște foarte bine aceste practici și politici. În primul rând îi place ce face, iar în al doilea rând, el știe unde și pe cine să întrebe pentru mai multe informații.

Având toate lucrurile astea în vedere, educația este investiția în viitorul tău și trebuie să continui să perseverezi pentru a-ți atinge scopurile și a excela. De aceea, Consilierul tău Educațional e aici să te susțină.

enro-intext-4

Dar, nu uita să te și distrezi și să fii un ESNer în adevăratul sens al cuvântului! În ciuda tuturor aspectelor, tu știi cât de mult înseamnă ESN pentru tine. Pentru mine, ESN reprezintă prietenii cu care râd și mă amuz, ESN este cântatul în autocar cu fetele în drum spre mare și înapoi din Vamă, ESN este bătaia cu culori și baia în mare la 18 grade. ESN înseamnă Responsible Parties, EuroTrip, SocialErasmus, serile de tandem, dar și platforme naționale și internaționale. Bineînțeles, ESN înseamnă familia mea internțională cu oameni multiculturali.

Toate astea pentru că #ThisIsESN.

 

banner_ro [English]

You might also like: