Semne de circulaţie à la roumaine – Cum se circulă în ţara lui Papură-Vodă

A fost odată ca niciodată, o minunată ţară unde munţii se înşirau în jurul unor nesfârşite câmpii şi dealuri înverzite. Însă într-o zi lupul cel rău se hotărî să construiască drumuri, ca să circule mai bine. Introduse şi nişte semne de circulaţie ca să se poată descurca mai uşor în trafic. Mai bine nici că se putea!

După cum se spune, restul e istorie. Iată-ne în 2008, circulând cu voioşie pe minunatele drumuri ale patriei. Din fericire, autorităţile române n-au pierdut timpul şi şi-au făcut cu conştiinciozitate datoria. Drumurile ţării sunt presărate cu ‚delicii’ pentru şoferi de toate felurile. De la integrame, anagrame, puzzle-uri până la rebusuri alambicate, totul se poate găsi pe indicatoarele rutiere de pe plaiurile unde ‚buciumul sună cu jale’. Oare ca să avertizeze şoferii? Hmmm…

Mai jos veţi găsi o parte din creaţiile ingenioase cu care autorităţile rutiere ne-au împodobit drumurile. După cum se zice: o imagine face cât o mie de cuvinte.


Să ne înţelegem clar: logica nu e o cerinţă obligatorie în trafic…


Cine a zis că trebuie să reduci viteza înaintea unei curbe periculoase?


După cum se vede, nu prea au mai rămas locuri libere de parcare. Poate tomberonul avea abonament…


Cine a zis că natura divină şi cea umană nu se pot împăca? Se pare chiar că se înţeleg de minune. Pe un stâlp cel puţin…


Cuvintele ar fi de prisos. În calitate de participant cu drepturi depline la o societate orientată spre consum, şoferului îi sunt oferite o mulţime de alternative dintre care să o aleagă pe cea care îi convine cel mai mult în funcţie de diverşi parametri: oră, direcţie de mers, grabă, numărul celorlalţi participanţi la trafic şi posibilii parametrii ai acestora. Ce mai: democraţia e în floare!


Dacă ai nevoie de un pic de exerciţiu mintal şi ţi-e poftă de jocuri lingvistice, autorităţile silvice ţi-au intuit deja dorinţa! Poţi descoperi greşeala?


Newton? Legile gravitaţiei? Hmmm, probabil noţiuni dintr-un trecut mult prea îndepărtat pentru ca cineva să şi le amintească. Urmează doar indicatorul !

După cum vedeţi, nu e deloc uşor să fii un bun şofer şi să respecţi regulile de circulaţie când vine vorba de indicatoare rutiere. Cel puţin nu atunci când acestea sfidează regulile bunului simţ. Nu uitaţi: conduceţi prudent!

You might also like: