Extremematkailua Madventures:in tyyliin

Kaksi rohkeaa travelleria, kamera ja matkakohteita turistien ulottumattomissa – kyseessä on tietenkin Madventures, matkailuohjelma joka ei taatusti sovellu koko perheelle. Reppumatkakulttuurin dokumentoinnista alkunsa saanut ohjelma on säilyttänyt särmikkään luonteensa alkuajoista saakka.

Sarjan takaa löytyvä dynaaminen duo, Riku Rantala ja Tuomas “Tunna” Milonoff, ovat helsinkiläisiä kaveruksia, jotka ovat matkustelleet 90-luvulta saakka. Kun reppumatkoille sitten otettiin kamera mukaan, oli Madventures-ohjelman synty yhden askeleen lähempänä. Ensimmäiset jaksot tulivat tv:stä vuonna 2002, ja siitä lähtien suomalaiset tv-katsojat ovat voineet seurata Rantalan ja Milonoffin matkoja muun muassa Nepalissa, Japanissa, Tongalla, Malawissa, Tiibetissä ja Ecuadorissa. Vuonna 2009 sarja tuli suuremman yleisön saataville, kun se otettiin erään amerikkalaisen matkailukanavan ohjelmistoon.

Madventures erottuu muista matkailuohjelmista rosoisuudellaan, humoristisuudellaan ja extreme-asenteellaan, ja se tarjoaa katsojilleen näkymiä elämästä turistikohteiden ulkopuolella. Sarja on tehty matalalla budjetilla, ja kaikkea muuta kuin poliittisesti korrektilla tyylillä – joten se ei sovellu herkimmille katsojille. 😉 Rantala and Milonoff eivät epäröi tutustua paikallisiin käytäntöihin, joita muut kulttuurit pitävät kyseenalaisina. Päinvastoin, Madventures ja shokeeraus kulkevat käsi kädessä. Ohjelmassa on esimerkiksi osio nimeltä “Mad Cook”, jossa ohjelman isännät maistavat paikallisia erikoisuuksia kuten rottaa, kananjalkaa sekä apinanaivoja: ei siis mitään tyypillistä turistimenyyn tarjontaa!

Extremekokemusten ohella ohjelman vetovoiman salaisuus lienee kuitenkin kameran ja mikrofonin takaa löytyvä kaksikko. Verbaaliakrobatia, kameralle tallennetut kommellukset, Rantalan ja Milonoffin toisilleen tekemät pilat, päättömät haastetehtävät, sekä kieroutunut huumori ovat kaikki tärkeitä osatekijöitä, jonka vuoksi sarja on kerännyt Suomessa ja ulkomaillakin huomattavan fanijoukon.

Sarjaa voitaneen pitää jonkinlaisena uranuurtajana matkailudokumenttien saralla. Jos haluat päästä jyvälle siitä, millainen ohjelma on kyseessä, katso alla oleva traileri. Hauskoja Madventures-hetkiä!

Oletko itse matkustellut maailmalla? Jaa kokemuksesi kanssamme!

[English]

You might also like: