Ihanaa Leijonat!

Täydellisempää otsikkoa artikkelille voi yrittää hakea, mutta tuskin sitä löytää.  En voinut olla käyttämättä tätä otsikkoa. Juuri tämä lausahdus on kaikki kaikessa. Suomalaiset fanit huusivat ”Ihanaa Leijonat”, kun Suomi voitti ensimmäisen kerran maailmanmestaruuden vuonna 1995.
4145100641_3f61b2e0da_n

Jääkiekko on aina ollut hyvin tärkeä intohimo suomalaisille. En edes tiedä miksi en ollut kirjoittanut jääkiekosta ennemmin, mutta nyt on paras ajankohta sille. Kesä on ohi, syksy on saapunut ja talvi lähestyy meitä päättäväisesti: kylmyys, lumi, jääkeikko. Eikö kuulostakin hyvältä?

Suomen jääkiekkojoukkuetta kutsutaan myös nimellä ”Leijonat”. Päävalmentajana toimii Erkka Westerlund ja johtajana Jari Kurri, joka oli aikoinaan jääkiekkoilija itse ja voitti Stanley Cupin viisi kertaa. Uusi päävalmentaja on jo nimetty. Kari Jalonen aloittaa valmennuskautensa virallisesti 1.6.2014. Sopimus tulee kestämään kaksi vuotta.

Suomen jääkiekkohistoria lyhyesti:

–          Vuonna 1933 Suomi pelaa ensimmäisen kansainvälisen turnauksen ulkomailla Ruotsia vastaan ja häviää tuloksin 11-1-

–          Vuonna 1937 Suomi voittaa ensimmäisen kansainvälisen turnauksen Viroa vastaan lukemin 2-1.

–          Vuonna 1948 Suomi voittaa turnaukset Norjaa ja Belgiaa vastaan maailmanmestaruuskisoissa.

–          Vuonna 1952 Suomi ottaa osaa Oslon Olympiakisoissa ja sijoittuu seitsemänneksi.

–          Vuonna 1976 Ensimmäinen suomalainen jääkiekkoilija Matti Hagman aloittaa uransa NHL:ssä.

–          Vuonna 1995 Suomi voittaa ensimmäisen maailmanmestaruutensa Ruotsia vastaan lukemin 4-1 Tukholman Globen-areenalla.

–          Vuonna 2003 Suomi järjestää maailmanmestaruuskilpailun kuudennen kerran. Suomi myöskin voittaa Euro Hockey Tourin viidennen kerran ja Baltika Cupin ensimmäisen kerran.

–          Vuonna 2011 Leijonat voittavat toisen kultamitalinsa maailmanmestaruuskisoissa Slovakiassa. Hassusti finaalissa taas Ruotsia vastaan (6-1).

Suomi on voittanut kaksi hopeaa ja kolme bronssia Olympiakisoissa, mutta kultamitalia ei ole vielä tipahtanut. Paras on tulossa. Maailmanmestaruuskisoissa Leijonat ovat saavuttaneet toisen sijan kuusi kertaa, kolmanneksi he ovat tulleet kolme kertaa ja kultamitalisteja kaksi kertaa.

Mitäs muuta? Eipä mitään, vaan ihanaa Leijonat!

Kyllä, olen itsekin todellinen Leijonafani.

Tässä näette Granlundin mahtavan ilmaveivin vuoden 2011 Maailmanmestaruuskisoissa, joissa Suomi kaatoi Venäjän lukemin 3-0.

[English]

You might also like: