Ketä ovat suomalaiset ja mistä he ovat kotoisin?

Monet ihmiset luulevat, että Suomi on osa Skandinaviaa ja että suomen kielellä, kulttuurilla ja kansalla juuria Ruotsista, mutta tämä ei olekaan aivan niin, kuten monet luulevat. Suomi kuuluu Fennoskandian alueeseen, johon kuuluvat muun muassa myös Karjala, osa Ruotsia ja Norjaa. Tämä tieto opetetaan jokaisessa suomalaisessa koulussa, mutta varmastikin monessa Euroopan maassa tämä pieni yksityiskohta on jäänyt taustalle. Olen matkustellut paljon ja huomannut, että monet ajattelevat Suomen olevan selvästi, kiistämättä osa Skandinaviaa. Nyt olen päättänyt, että on aika paljastaa tämä harhaluulo ja kertoa teille enemmän Suomesta ja maan kansasta.

Finnish nation

Ero Suomen ja Skandinavian välillä ei ole vain maantieteellinen. Myös kieli, kulttuuri ja perinteet eroavat paljonkin. Suomen kieli on osa Suomalais-ugrilaista kieliryhmää. Ruotsi, norja ja tanska kuuluvat germaaniseen kieliryhmään. Yhteenveto: Suomi on jotakin selittämätöntä kartalla Skandinavian ja Venäjän välillä.

Suomalaiset pitävät itseään useastikin osana Skandinaviaa, mutta lukemalla historiakirjoja voimme löytää paljon mielenkiintoista tietoa Suomen kansasta. Ensimmäiset ihmiset muuttivat Suomeen Uralin alueelta. Oikeastaan voi sanoa, että suomalaisten juuret tulevat Karjalasta. Alue menetettiin Venäjälle toisen maailmansodan aikana. Sodan jälkeen aluetta alettiin neuvostolaistaa tiheään tahtiin, mutta monissa kaupungeissa ja pikkukylissä on säilynyt suomalaiset perinteet ja kieli. Nykyäänkin voi löytää suomalaisia teattereita, kirjastoja, elokuvateattereita ja kauppoja Karjalan alueelta.


[English]

You might also like: