Eläimellistä menoa! Kolme vertauskuvaa eläimelliseen kielenkäyttöön!

Usein kuulee sanottavan, että ihmisillä ja eläimillä on enemmän yhteistä kuin voisi luulla. Toisinaan tämä heijastuu myös jokapäiväiseen kielenkäyttöömme. Oletko koskaan miettinyt miksi ahkeraa oppilasta kutsutaan työmyyräksi tai miksi kirjojen suurkuluttajaa kuvaillaan lukutoukaksi? Alle on kerätty kolme ilmaisua, joiden avulla voit eläimellistää puhettasi!

Vlekkenoehoe_(5665765727)_(3)

 

 

  • Viisas kuin pöllö

Pöllö on ollut viisauden symboli jo Antiikin Kreikan ajoista lähtien, ja edelleen se yhdistetään viisauteen ja älykkyyteen. Pöllöksi vertaaminen ei siis välttämättä ole loukkaus! Kulttuuriset erot on toki huomioitava: suomeksihan pöllö voi tarkoittaa myös tyhmää tai hupsua.

 

 

 

 

Fuchs_Profil

  • Viekas kuin kettu

Kettu on ollut viekkauden ja oveluuden symboli jo keskiaikaisista kansantaruista lähtien, ja ketusta onkin tullut juonittelun symboli. Uusia merkityksiä sanalle syntyy kuitenkin koko ajan: viekkaan ihmisen lisäksi ketuksi voidaan kuvailla myös erityisen hyvännäköistä naista.

 

 

Sheep,_Stodmarsh_6

 

  • Lauhkea kuin lammas

Vaikka monen ensimmäinen mielikuva lampaasta liittyy päättömästi kulkevaan lammaslaumaan, sanan merkitys on kuitenkin positiivinen. Se on lempeyden symboli ja englanninkielinen synonyymi rakkaalle. Älä siis loukkaannu, jos joku vertaa sinua lampaaseen: todennäköisesti olet vain antanut itsestäsi empaattisen ja välittävän kuvan!

 

 

 

 

Tiedätkö muita hauskoja eläinvertauksia? Testaa taitosi bab.la:n englanninkielisessä visassa!

[English]

You might also like: