Make Air, Not War! – Ilmakitaransoiton MM-kisat

Tiesitkö, että Pohjois-Suomessa sijaitseva Oulun kaupunki isännöi vuosittain elokuussa järjestettäviä ilmakitaran MM-kisoja? Ilmakitaransoiton MM-kisat, tai kuten kisojen järjestäjät niitä kutsuvat, “näkymättömän instrumentin karnevaali”, on eittämättä hauska ja hieman hullukin tapahtuma, joka kerää osallistujia ja katsojia monesta maailmankolkasta. Kisojen missiona ei ole yhtään sen vähempää kuin edistää maailmanrauhaa – siispä ilmakitarat ojoon!

Osallistuminen kisojen esikarsintoihin on mahdollista jokaiselle taustasta riippumatta: riittää, että on ilmakitaraharrastaja ja lähettää videoklipin parhaasta ilmakitarajammailustaan tuomaristolle. Lopulta kuitenkin vain kansallisiksi mestareiksi valitut pääsevät Suomessa järjestettävään MM-finaaliin asti.

Mietitkö, mitä ilmakitaransoiton MM-finaalissa oikeastaan tapahtuu? Saatoit ehkä jo arvatakin: näissä maailmanmestaruuskisoissa ei mitään kannata ottaa liian vakavasti. Mielessä kannattaa pikemminkin pitää käsitteet leikkimielinen, hauska ja erikoinen! Kilpailijoiden esittäessä vuorotellen saman kappaleen omalla tyylillään – ja ennen kaikkea omalla instrumentillaan – lavalla voi nähdä tyylien kirjoa 80-luvun glamrokkarista puolialastoman viikingin kautta psykedeeliseen hippiin, ja kaikkea tältä väliltä.

Finaali-illan päätteeksi tuomaristo valitsee voittajan, eli parhaan ilmakitaristin. Tänä vuonna voiton vei amerikkalainen ilmakitaraharrastaja Justin “Nordic Thunder” Howard, joka sai palkinnokseen käsin tehdyn suomalaisen kitaran – tässä tapauksessa kyseessä ei siis ole pelkästään ilmakitara!

Kun voittaja on kruunattu, ilmoille kajahtaa “Rockin’ in the free world”, ja kisojen filosofian mukaan koko universumi on kutsuttu osallistumaan. Onhan loppujen lopuksi totta, että jos kaikki soittaisivat ilmakitaraa, maailma olisi yhtenäisempi ja rauhallisempi paikka. Siispä: Make Air, Not War! 😉

Ilmakitaransoiton maailmanmestari mallia 2012, Justin “Nordic Thunder” Howard, pistää parastaan:

Oletko sinä jo testannut ilmakitaransoittotaitojasi? Olisiko omasta ilmakitaranimestäsi vastusta Nordic Thunderille?

[English]

You might also like:

  • Sorry, but we couldn't find anything useful.