Miksi harrastaa joogaa?

Jooga on tuhansia vuosia vanha liikuntamuoto. Se syntyi Intiassa, ja alunperin joogan tarkoituksena oli valmistaa harjoittajansa meditaatioon. Tämä tapahtui tekemällä liikesarjoja ja hengitysharjoituksia, jotka venyttivät ja voimistivat kehoa. Ja joogan perusta on edelleen sama. Nykyään jooga ei ole kuitenkaan enää ainoastaan meditoivien hindujen harrastus: joka puolelta maailmaa löytynee ihmisiä , jotka harrastavat kyseistä lajia. Seuraavassa haluaisin mainita muutaman syyn, jonka vuoksi harrastaa joogaa:


• Monet pitävät joogaa meditaationa, mutta itse asiassa kyseessä on eri asia. Jooga on liikuntamuoto, jossa yhdistyvät keho ja mieli. Joogan kautta, kun keskittyy liikkeiden tekemiseen ja hengitykseen, saavuttaa parhaassa tapauksessa sekä fyysistä että henkistä harmoniaa.

• Jooga vaikuttaa hyvinvointiin positiivisesti jos sitä harrastaa säännöllisesti. Se vähentää stressiä, parantaa unen laatua, ja kohentaa yleistä hyvinvointia. Jooga on myös hyvä laji niille, jotka työskentelevät päivät pitkät tietokoneella: jos kehollasi on tapana jäykistyä, jooga auttaa saamaan takaisin joustavuutta ja liikkuvuutta.

• Joogasta löytyy monia eri “alalajeja”, joten itselleen sopivan lajin löytäminen ei pitäisi olla vaikeaa. On olemassa esimerkiksi astangajoogaa, joka on voimaa vaativa jooogalaji, lempeämpää hathajoogaa, sekä bikramjoogaa jota harrastetaan noin 40 asteeseen lämmitetyssä huoneessa.

• Jooga on helposti saavutettavissa: et tarvitse muita välineitä kuin joogamaton. Kun osaat joogan perusliikkeet, voit harrastaa joogaa myös kotona.


Jos elämä alkaa tuntua liian kiireiseltä tai stressaavalta, on hyvä pysähtyä hetkeksi ja keskittyä peruasioihin: jooga on yksi hyvä tapa. Kokeile lajia, ja saatat löytää itsellesi uuden lempiharratuksen![English]

You might also like: