Musiikkia Suomesta maailmalle

Suomi ei ole joka puolella maailmaa kovin tunnettu paikka, ja niinpä on mukavaa tuoda esille suomalaista kulttuuria aina tilaisuuden tullen. Kulttuurista puhuttaessa tulee ainakin itselleni mieleen musiikki, onhan “pienessä” maassamme lukemattomia mahtavia artisteja ja bändejä. Niinpä seuraavassa haluaisin mainita pari kuuntelemisen arvoista suomalaista artistia eri musiikkityyleistä.

Pop: Pop-musiikista puhuttaessa on syytä mainita Chisu (kuvassa). “Arktiseksi Madonnaksikin” kuvailtu laulaja on ehkä hieman samannäköinen kuin kyseinen popdiiva, mutta siihen samankaltaisuudet päättyvätkin. Chisu on laulaja-laulunkirjoittaja, joka myös tuottaa oman musiikkinsa. Persoonallinen tyyli ja koskettavat sanoitukset: ehkäpä tässä syitä sille, että Chisu on onnistunut valloittamaan yleisönsä.

Metalli: Metallimusiikin saralla Suomi on luvattu maa. Jos pitäisi kuitenkin valita ainoastaan yksi heviyhtye, osuisi valinta bändiin nimeltä HIM. Ensimmäisten hittien ajoista lähtien, eli 1990-luvun lopun jälkeen, tästä helsinkiläisestä hevibändistä on tullut yksi parhaiten kansainvälisesti menestyneistä suomalaisista yhtyeistä. Bändi itse määrittelee musiikkinsa “love metalliksi” viitaten metallimusiikin ja sentimentaalisten sanoitusten yhdistelmään. Kyseistä bändiä voi suositella erityisesti teini-ikäisille ja synkistelijöille 😉

Reggae: Mitä reggae-musiikkiin tulee, on Jukka Poika yksi suomireggaen pioneereista, ja lajin tunnetuin edustaja. Suomenkielinen reggae ei ehkä ole se kaikkein ilmiselvin yhdistelmä, mutta kuten viime vuosien hitit todistavat, laji toimii. Jukka Pojan musiikki soveltuu erityisesti kesään: parhaassa tapauksessa näet bändin livenä festareilla. Vaihtoehtoisesti voit kuunnella musiikkia stereoista ja unelmoida ensi kesästä…

Kaiken kaikkiaan suomalaisessa musiikissa riittää kuunneltavaa laidasta laitaan, mutta tässä mainituista artisteista on hyvä aloittaa. Alla oleva video on yksi Jukka Pojan hiteistä: rentoja kuunteluhetkiä!

[English]

You might also like: