Musteen viemää

Erilaisten merkkien tatuoiminen ihoon on kuulunut ihmiskunnan tapoihin jo tuhansia vuosia, mutta niiden merkitys on vaihdellut aikojen saatossa sekä kulttuurista toiseen. Samoalaisessa kulttuurissa alavartalon tatuoiminen kuului pakollisena osana nuorten poikien elämää jos he halusivat jonain päivänä heimon johtajaksi, se oli osoitus kyvystä sietää sekä kipua että painetta. 1800-luvun Britanniassa tatuoinnit olivat ylimystön suosiossa, jopa kuningatar Victorialla on huhuttu olleen intiimi tatuointi ikuistettuna vartaloonsa.

Monina muina aikakausina tatuoinnit on kuitenkin yhdistetty lähinnä toisen luokan kansalaisiin sekä barbaareihin. Kiinassa kaikki rikolliset merkittiin tatuoinnilla – yksi tatuointi jokaista rikosta kohtaan – aina 1900-luvun alkupuolelle saakka. Keskiajan Euroopassa tatuoinnit olivat yleisiä merimiesten sekä prostituoitujen kesken, ja nämä ryhmät usein löysivätkin toisensa satamien hämärillä kujilla. Tatuoinnit voivat kuitenkin olla kekseliäitä, koskettavia ja kauniita, eikä niillä ole usein mitään tekemistä rikollisuuden kanssa. Ikävä kyllä liian monet tatuoinnit ovat yksinkertaisesti laittoman rumia. Tässä muutama esimerkki tatuoinneista, joiden ottamista neuvon vakavasti harkitsemaan uudelleen:

1. Kiinalaiset / japaninkieliset merkit. Ne eivät ole välttämättä ulkonäöllisesti rumia, mutta merkitys ei välttämättä miellytä (vaikka tämä kaveri on kyllä onnistunut molemmissa aspekteissa). Tee kotiläksysi äärimmäisen hyvin, muuten kehoasi saattaa koristaa kiinalaisen ravintolan ruokalista.

2. Kumppanisi nimi. Ajatus saattaa olla romanttinen, mutta todellisuudessa moni suhde haalenee kauan ennen tatuointimustetta. Siinä tapauksessa täytyy turvautua kekseliäisyyteen, sillä ikävä kyllä kovin monesta nimestä ei saa korjattua ensimmäistäkään järkevää sanaa. Vai mitä olette mieltä Johnny Deppin ’korjatusta’ tatuoinnista ”Wino Forever”?

3. Lapsesi nimi. Ainakin jos teet sen yhtä surkeasti kuin Pete Doherty.

4. Teiniangsti. Rintaasi koristava ”Haluan kuolla” ei välttämättä huuda luotettavuutta henkilöstöosaston paikan työhaastattelussa. Twilight-siteeraukset kuuluvat samaan kategoriaan.

5. Englanninkieliset sanat, joita et osaa kirjoittaa oikein. Koska se nyt vain on liian laiskaa! Katso vaikka itse.

6. Umpimähkään otetut söpöt kuvat suoraan tatuointistudion kansiosta. Katsos, tuolla sinun karhullasihan on etunimikin, eikä se muuten ole Jogi!

7. Kumppanisi / äitisi / isäsi / kenenkään jolla on sinulle mitään merkitystä, kasvokuva. Ellet ole valmis heittämään hyvästejä ikuisiksi ajoiksi tälle henkilölle sen jälkeen kun olet esitellyt valmiin kuvan.

Oletko sinä törmännyt epäonnistuneisiin tatuointeihin? Kerro meille juttusi!

[English]

You might also like: