Suomi lautasella

Mihin tahansa kulttuuriin tutustutkin, on ruoka usein se kaikkein paras osa. Jos haluat esitellä ulkomaalaisille ystävillesi tai tutuillesi suomalaista ruokaa, niin seuraavassa pari ehdotusta: ruokia, jotka ovat mielestäni suomalaisen ruokakulttuurin helmiä.

  • Savulohi – Kala on olennainen osa suomalaista keittiötä, eikä ihmekään, ottaen huomioon miten paljon järviä, jokia ja merta maastamme löytyy. Savustettu lohi on eräs herkullisimmista kalaruoista, etenkin jos sen tekee itse. Lisäämällä joukkoon vaikkapa uuniperunoita ja jogurttipohjaisen yrttikastikkeen loihdit herkullisen ja tyypillisen suomalaisen aterian.
  • Marjat – Lakka, mustikka, karpalo, puolukka ja mansikka ovat suomalaisen keittiön aarteita ;).  Marjoista voi tehdä jälkiruokia kuten piiraita, tai niitä voi syödä sellaisenaan esimerkiksi jäätelön kanssa. Herkullisia marjalikööreitä ei kannata myöskään unohtaa; niitä kelpaa tarjota vieraalle kuin vieraalle.
  • Ruisleipä – Onko mitään suomalaisempaa kuin ruisleipä? Tätä löytyy jokaisen ulkomaille matkustavan suomalaisen matkalaukusta. Ruisleipä sopii mihin vain ja missä vain, joko sellaisenaan tai voileivän perustaksi, ja hakkaa maullaan vaaleat leivät mennen tullen.
  • Salmiakki – Suomesta löytyy paljon makeisvalikoimaa, mutta salmiakki ansaitsee erityismaininnan. Ulkomaalaiset eivät aina välttämättä heti ymmärrä salmiakin ihanuutta, mutta kyseessä onkin kaviaariin verrattava kulinaristinen nautinto, joka vaatii aikaa ja harjoittelua auetakseen.
  • Lopuksi jouluekstra: piparkakkuja ja glögiä. Glögi on täydellinen juoma talven kylmyyden keskellä, ja glögikauden voi aloittaa jo vaikka marraskuussa. Marraskuun lopustahan on jouluun vain kuukausi aikaa…

Tässä siis suomalaisen ruoan makoisimpia paloja, joiden avulla voit tutustuttaa ulkomaalaiset ystäväsi ruokakulttuuriimme. Hyvää ruokahalua!

[English]

You might also like: