Täydellinen päivä Hampurissa

Keski-Euroopassa matkustaessa Hampuri on helppo unohtaa laskuista: Berliini vie turistit pohjoisessa ja München etelässä, keskeltä taas löytyvät Frankfurt ja Köln. Nähtyäni Saksaa hieman enemmän, on sanottava, että Hampuri on ehdoton suosikkikaupunkini. Saksan toiseksi suurimmalla ja EU:n kuudenneksi suurimmalla kaupungilla on paljon tarjottavaa sekä vierailijoille että vakituisille asukkaille. Se on kontrastien kaupunki – vuoden 2011 Euroopan vihreä pääkaupunki sekä yksi koko mantereen talousmahdeista – ja se on täynnä elämää. Kesäaikana on vaikea olla törmäämättä johonkin kaupungin lukuisista festivaaleista: kausi alkaa toukokuun alussa Hafengeburtstagilla, joka on maailman suurin satamafestivaali yli miljoonalla kävijällään, ja jatkuu koko vuoden aina joulutorin pystyttämiseen saakka. Jos voit viettää vain yhden päivän Hampurissa, ota siitä kaikki irti! Seuraavia ohjeita noudattamalla voit tehdä siitä päivästä ikimuistoisen.

1. Jungfernstieg.
Herää aikaisin ja lähde kävelylle Hampurin pääbulevardille, joka on parhaimmillaan kylpiessään aamuauringossa ja lähes tyhjillään, lukuun ottamatta Alsterin joutsenia. Istahda rappusille Binnen-Alsterin äärelle ja hengitä sisään vielä uneliaan kaupungin odottavaa tunnelmaa.

2. Eppendorf.
Kävele Alster-järvien rantoja pitkin suoraan kaupungin eleganteimmalle alueelle. Valitse jokin kutsuvista kahviloista aamiaispaikaksi, ja lähde sen jälkeen seuraamaan Alsterin sivujokea ja nauti alueen upeasta arkkitehtuurista.

3. Planten un Blomen.
Hampuri on täynnä upeita puistoja, mutta Planten un Blomen on niiden kirkkain tähti. Se on parhaimmillaan touko-kesäkuussa kun massiiviset Rhododendronit kukkivat, muttei menetä loistoaan senkään jälkeen. Ruusutarha, japanilainen puutarha, kasvitieteellinen puutarha – valinnanvaraa riittää. Täällä voit nauttia luonnon rauhasta keskellä suurkaupungin vilskettä.

4. Alsterpark.
Tämä on paras paikka tavata ystäviä ulkoilmassa, puisto on kuin tehty piknikkejä ja grillausta varten. Nauti viltillä myöhäinen lounas samalla kun seuraat ohi lipuvia purjeveneitä Alsterilla.

5. Landungsbrücken.
Pikainenkin drinkki mahtavan Landungsbrückenin terassilla antaa viitteitä siitä, kuinka iso Hampurin satama ja siihen liittyvä teollisuus todella on – vaikuttavaa ihmisen rakentamaa kauneutta.

6. Sternschanze.
Hampurista…Berliiniin? Schanze on paikka, jonne kaikki nuoret hampurilaiset katoavat päivän päätteeksi nauttimaan ruokaa ja juomaa jollekin alueen sadoista terasseista. Ilmapiiri on boheemi, kansainvälinen ja rento, ja täällä on helppo menettää täysin ajantajunsa. Ikävä kyllä Schanzen baarit sulkevat ovensa ennen pitkää, jolloin on aika siirtyä Reeperbahnille jos mielii kokea ilmiön nimeltä…

7. Fischmarkt.
Suoraan Reeperbahnin klubilta satamaan, joka kuhisee elämää jo puoli kuudelta sunnuntaiaamuna. Nappaa toiseen käteen tuore kalasämpylä ja toiseen kylmä olut, ja suuntaa jatkobileisiin vanhaan kalahalliin. Halli on täynnä livebändin tahtiin tanssivia ihmisiä, ja pikku hiljaa tunnet energian palautuvan omaankin kroppaan. Vielä viimeinen vilkaisu aurinkoiselle Elbelle, ja voit mennä onnellisena nukkumaan.

Mikä on oma suosikkimuistosi Hampurista? Entä matkavinkki?

[English]

You might also like: