Unohda treenaus, nyt zumbataan!

Oletko jo kuullut Zumbasta? Viime vuosina kyseinen liikuntamuoto on tullut suosituksi joka puolella maailmaa. Lajin suosion salaisuus piilee siinä, että näissä treeneissä on hauskaa!

Zumban taustalta löytyy mies nimeltä Alberto Perez, kolumbialainen tanssija ja koreografi, joka sai idean käyttää ohjaamillaan aerobictunneilla perinteistä latinalaisamerikkalaista musiikkia, kuten salsaa ja merengueta. Viimeisten kahden vuosikymmenen aikana yhdistelmä on osoittautunut suosituksi. Laji otti alkuaskeleensa Perezin kotimaassa Kolumbiassa, saavutti sitten suosiota Yhdysvalloissa, ja on tätä nykyä maailmanlaajuisesti tunnettu organisaatio, sekä osa miljooonien ihmisten elämää.

Tyypillinen Zumba-tunti on sekoitus tanssi- ja aerobicliikkeitä usean eri musiikkityylin säestyksellä. Latinalaisamerikkalaista musiikkia käytetään eniten, perinteisistä tyyleistä urbaaniin: merengueta, salsaa, reggaetonia, cumbiaa, sambaa… Koreografiat ottavat myös vaikutteita kyseisistä tyyleistä. Latinalaismusiikin ohella Zumbassa käytetään kuitenkin myös esimerkiksi karibialaista, intialaista, afrikkalaista ja monen muunlaista musiikkia maailmalta. Niinpä Zumba-tunnilla salsaa saattaa seurata Bollywood-kappale, jonka jälkeen on vuorossa hip hoppia tai viimeisin tanssihitti.

Zumba-organisaatio tarjoaa ohjaajille käytettäväksi musiikkia ja koreografioita, mutta tuntien sisältö ei ole rajattu niihin, joten Zumba-ohjaajat voivat vapaasti luoda omia koreografiotaan ja valita käyttämänsä musiikin. Ja tarttuvien latinalaisrytmien sekä vaihtelevien mutta helposti opittavien koreografioiden ansiosta ei olekaan ihme että Zumba kasvattaa suosiotaan maailmalla. Kuten Zumban motto kuuluu: “Ditch the work out, join the party”!

Zumbasta kirjoittaminen ei tee oikeutta kyseiselle energiselle ja hauskalle liikuntamuodolle: katso siis alla oleva video, ja näet mitä tapahtuu, kun zumbafanit eri puolilta maailmaa kokoontuvat saman katon alle jokavuotiseen Zumba-ohjaajien kokoukseen! Tällaista on Zumba parhaimmilllaan!

Oletko kokeillut Zumbaa? Tai haluaisitko kokeilla kyseistä lajia? Kerro kokemuksistasi!

[English]

You might also like: