Viileä visiitti – käynti Kemin Lumilinnassa

Osaatko kuvitella, millaista olisi yöpyä lumesta tehdyssä hotellihuoneessa? Entäpä millaista olisi syödä ravintolassa, jossa seinät ovat jäätä? Kuulostaa ehkä hieman epätodelliselta, mutta Kemin Lumilinnassa tämä voi käydä toteen. Maailman suurimmassa lumilinnassa lumen ja jään voi kokea aivan uudella tavalla.

Lapissa sijaitseva Lumilinna on auki vuosittain tammikuusta huhtikuuhun. Linna on tehty lähestulkoon täysin lumesta ja jäästä, ja koska se rakennetaan joka vuosi uudelleen, on ulkoasu aina erilainen – joskin aina vaikuttava, erityisesti linnan sisäpuoli. Myös linnan pinta-ala vaihtelee: vuosien varrella koko on ollut 13 000 neliömetristä 20 000 neliömetriin.

Vaikka Lumilinna on joka kerta erilainen toteutukseltaan, tietyt asiat ovat aina mukana: linnasta löytyy vuodesta riippumatta ravintola, hotellihuoneita ja pieni lumikappeli. Ja jos ei oteta huomioon sitä, että kyseiset paikat on rakennettu pääosin lumesta, toimivat ne samalla tavalla kuin arkipäiväisemmät vastineensa.

Ravintolassa on mahdollista syödä jäästä tehdyn pöydän ääressä istuen niin ikään jäästä tehdyllä tuolilla. Rohkeimmille on myös tarjolla mahdollisuus ottaa lämmittävä huikka jäisestä lasista. Ruoka tarjoillaan kuitenkin kuumana, ja tuoli on päällystetty poronnahalla, joten ruoasta nauttimisen pitäisi siis olla mahdollista. 😉

Lumilinnan kappeli on avoin kaikille uskontokunnille, ja siellä on mahdollista pitää vihkiäisiä ja ristiäisiä. Vuosien varrella kymmeniä tällaisia tilaisuuksia onkin järjestetty tässä sangen epätavallisessa kappelissa.

Mitä taas hotellihuoneisiin tulee, niissä on taatusti mukavan raikas ilma: lämpötila on noin viisi astetta miinuksen puolella. Saattaa kuulostaa hieman pelottavalta, mutta hotellin isäntien mukaan hotellivieraat nukkuvat arktisiin oloihin tarkoitetuissa makuupusseissa, ja jos muistaa lisäksi pitää pipon päässä, pitäisi yöpymisen sujua ongelmitta.

Käynti Lumilinnassa on epäilemättä ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus, varsinkin jos yöpyy paikan päällä. Jos mietit, miltä paikka mahtaa näyttää, katso alla oleva video, joka tarjoaa silmäyksen viimeisimmästä Lumilinnasta. Kiintoisaa tutustumiskierrosta!

[English]

You might also like: