Svenska är…

”Långa blonda vackra människor som har bara H&M kläder och sitter i sina typiska röda stugor med vita knutar, fyllda med IKEA möbler, medans dom ätter knäckbröd med konstig sill ock köttbullar på”
För att vara ett ganska litet land i värden har Sverige relativt stort intryck på resten av värdens befolkning. De flesta människor kan nämna många olika svenska märken, till exempel; Volvo, Saab, H&M, Absolut Vodka, Acne Jeans, Ericsson, Björn Borg, IKEA, Electrolux ”Swedish Massage” bl. a. För att det finns så många olika marknader som Sverige finns i, så finns det också många stereotyper om det Svenska folket.Ofta hör man att de Svenska människor är långa och blonda, att de bor i små röda stugor där det är mycket kallt (nästan Nordpolen), och att de pratar ett konstigt gutturalt språk som gör för roligt brytning på Engelskan.

Ibland sägs det också att Svenska är miljömedvetna och energibesparande, är bra på att hålla tiden, är väl organiserade, har bra mode och stil, och är ofta väldigt naiva. Mer kritiska bedömning säger att Svenska är tillbaka dragna och vill alltig vara ”i mitten“ för de är rädda att göra bort sig.vPå ena sidan har de flesta stereotyperna någon grundning i verkligheten.

”Lagom” konceptet lever starkt igenom de flesta Svenska. Sverige är också ofta en testmarknad för nya modetrender för att folken är så stilig. Men på andra sidan så är inte alla Svenska långa, eller har blont hår och många är inte alls tillbaka dragna. Stereotyper kommer alltid att finas, men man måste själv bedöma; till och med om en sak är sant ibland, så är det sälla sant för alla.

[Swedish]

You might also like: