5 musikfestivaler du inte vill missa i sommar

Vad är en sommar utan en musikfestival? Vare sig du föredrar hårdrock, dubstep eller indiepop – läs vår guide och hitta din favorit!

 

Rock am Ring 3-5.6 [Mendig, Tyskland] Spellista

intext 1

Det är kanske för sent att skaffa punkfrisyr eller hårdrockarskägg, men du kan fortfarande rädda din rockarstatus genom att fixa biljetter till Rock am Ring-festivalen. Band från alla kategorier inom rockmusiken kommer att uppträda på festivalen – t.ex. Red Hot Chili Peppers, Bring Me the Horizon, Deftones, Biffy Clyro och Amon Amarth – så det finns något för alla! Rock am Ring går av stapeln i början av juni, så om du vill hoppa in i sommarens bästa mosh pit, skynda på!

 

Glastonbury 22-26.6 [Somerset, Storbritannien] Spellista

intext 2

Ett nytt år, ett nytt otroligt program på festivalernas festival, Glastonbury. Denna brittiska festival är över 40 år gammal och har gått från 12,000 besökare år 1970 till 135,000 år 2015. Den är berömd för sin pyramidscen (se bilden) där alla de största namnen uppträder. Med en blandning av supserstjärnor som Adele, Coldplay och Muse samt gamla godingar som ZZ Top och Earth, Wind & Fire, kommer du garanterat att ha en otrolig upplevelse!

 

Tomorrowland 22.24.7 [Boom, Belgien] Spellista

intext 3

Vill du dansa på den största festen i Europa? Åk till Tomorrowland! Detta är den elektroniska musikens heliga Graal och alla de största DJ:arna kommer att vara där – Armin van Buuren, Deadmau5, Tiësto – tillsammans med de hetaste nya namnen inom genren. Packa ner dina glowsticks och ditt bästa partyhumör – det kommer att vara galet.

 

Way Out West 11-13.8 [Göteborg, Sverige] Spellista

intext 4

Om du har lust att hänga med Sveriges coolaste hipsters är detta festivalen för dig. Festivalen har inte bara en otrolig blandning av internationella och svenska artister (Sia, Seinabo Sey, HAIM, PJ Harvey, Ana Diaz, Daniel Adams-Ray…), den är dessutom väldigt mån om miljön och försöker alltid dra ner på sitt koldioxidutsläpp – bland annat blev festivalen år 2012 helt vegetarisk för att främja hållbarhet, hälsa och djurens rättigheter!

 

Sziget 10-17.8 [Budapest, Ungern] Spellista

intext 5

På en ö utanför den underbara staden Budapest arrangeras Sziget, en festival som kretsar kring kreativitet, talang och konst i alla dess former. I år uppträder t.ex. Rihanna, MØ, David Guetta, Bloc Party och Travis Scott i en miljö fylld av spektakulär konst – målningar, installationer, skulpturer med mera. Sziget (som betyder ”ö” på ungerska) har allt – fantastiska artister, otrolig konst och vackra, gröna omgivningar.

Vilken festival väckte ditt intresse? Låt mig gissa… alla?

 

banner_sv

[English]

You might also like: