5 orsaker till varför det är coolt att vara lingvist

 

Sv linguistics coverEN

Som ni kanske redan har gissat finns det (och har det funnits) en massa smarta människor i form av lingvister hos er alldeles egen språkportal bab.la. Här kommer 5 orsaker till varför vi rockar!

1. Du kan använda bloggar eller andra former av social media som ditt källmaterial för dina studier och kan hävda att det är forskning. Detta är ett perfekt upplägg för er som är beroende av social media. Medan du håller dig uppdaterad om de senaste händelserna i bloggosfären samlar du enkelt in ditt material. Eller så kan du kombinera nytta med nöje genom att studera någon aspekt av din favoritvlog.

2. Du kan få arbeta för en cool tv-serie så som Game of Thrones. David J. Peterson  är mannen, lingvisten som har skapat tv-seriens alla språk. Det är verkligen imponerande, bra jobbat!

3. Du har alltid underhållning nära till hands eftersom du ständigt analyserar och försöker sätta fingret på en persons brytning. Eller så vill du bara upptäcka alla uttalskonstigheter, eller både och. Även fast du vet att det är elakt men du kan verkligen inte hjälpa det; det är en förbannelse och en välsignelse på samma gång. Men allvarligt talat, accenter är också coola … ibland.

4. Du kan imponera på fester med dina mycket kvicka kommentarer, ordlekar och språkvetenskapliga skämt. Eller inte, men du kan alltid försöka!

5. Slutligen är vi helt enkelt bara bäst!

Så lingvister, förenen eder och var stolta! Tveka inte att komma med ännu fler skäl till varför lingvister är de bästa i världen i kommentarfältet nedan.

[English]

You might also like: