iPhone Apps som ingen Svensk bör vara utan

[English]


Närmaste IKEA

Om du är utanför rikets gränser och behöver fylla på skafferiet med sill, knäckebröd, lingonsylt eller bara har hemlängtan. Denna App visar vägen till närmaste IKEA.

Dela notan rättvist

Irriterande när den siste runt bordet lägger mellanskillnaden på notan och alla andras pengar? Jobbigt när någon drack en öl mer och vill dela notan ’jämt’? Inga problem. Mata in notan i din iPhone och red ut vem som ska betala vad på öret. Rätt ska vara rätt!

Ålder och Årtal

Hur gammal sa han att hav var? 85a, 87a, 69a eller 76a? Hjärngympa varje gång. Inte längre. Knappa in årtal och få ut åldern direkt!

Rättviseräknare

Enkelt sätt att hålla koll på vem som lånade två kronor förra lunchen, hur många cigg som du snyltade på festen, hur dyr present du fick av någon eller vem som bjöd på kaffe sist. Det viktiga är att rätt ska vara rätt.

Svenkshets lokaliserare

Du blir pingad så fort du är i närheten av någonting verkligt svenskt så du kan säga högt och tydligt till alla icke-svenskar, “Look, ower there is a “Hennes och Mauritz”. That is a Svedish kompani”.

Vilken Aladdin-smak är detta?

Hemskt är det när man tänker njuta av en mumsig bit choklad och har fått sig en rom-russin bara för att beskrivningen var borta. Aldrig mer. Ta en bild på chokladen och alla bitarna identifieras.

Är trapphuset tomt?

Möt aldrig dina grannar i trapphuset igen. Håll upp din iPhone mot dörren och inom en sekund får du grönt ljus om trapphuset är tomt.

Miljö- och beteendeanalys

Ny miljö och du vet inte hur du ska bete dig? Stå i kö, eller sitta och vänta? Spela in en 360° video av din omgivning och din iPhone ger dig instruktioner på hur du ska föra dig så det inte märks att du inte har en aning.

Blond-ID

Blond? Ljus-blond? Platina? Mörk-blond? Ta en bild så kommer din iPhone ge dig den korrekta benämningen av hårfärgen. (version två-punkt-ett visar även med vilken sannolikhet som gardinerna≠mattan)

Anfallsvinkel på osthyveln

Att osten ser ut som att den är hemmahörande i Garmisch-Partenkirchen är en dödssynd. Ta en bild och få markerat var du ska hyvla för att minimera ostens lutning.

Svensk-engelskt Lexikon

Slå upp ord och översättningar utan att behöva släpa runt på ett tryckt svensk-engelskt lexikon men inte behöva gå online!
Det svensk-engelska lexikonet för iPhone finns att ladda ner gratis från iTunes.

You might also like:

4 thoughts on “iPhone Apps som ingen Svensk bör vara utan”

  1. Pingback: The iPhone Apps no Swede should be without - Lexiophiles

  2. Pingback: What applications would you add to your iPhone? - Lexiophiles

  3. De Apps som står listade här fanns inte när artikeln skrevs… (dock kanske någon verkligen skapat dem sedan dess!) tonen är tänkt att vara lättsamt ironisk 😉

    Däremot finns den sista Appen, det Svensk-Engelska Lexikonet!

Comments are closed.