Maldiverna: Lyx på ett Återvunnet Sätt

Övärlden i den Indiska Oceanien är ett oerhört populärt resmål. Det är inte bara bröllopspar som hittar hit, de små atollerna lockar till sig långväga besökare från hela världen, som vill uppleva något annorlunda. För jag kan garantera att här hittar man unika resmål och hotell.

Laamu är en liten ö som ligger i det yttersta sydligaste bandet av Maldiverna. Hit tar man sig först med ett litet flygplan och sedan vidare med båt i cirka 40 minuter innan man lägger till vid bryggan på Laamu.

guest_intext-2Bild: Privat

På denna lilla ö finns det ett hotell, Six Senses Laamu.  Jag älskar deras filosofi, Slow Life. När man kommer fram så är det första man får en skopåse för man har  en ”No Shoe Policy”, det vill säga, det är inte tillåtet att ha skor på sig under sitt besök…

Ett annat mantra man kan läsa är ”inga nyheter är goda nyheter”. Tanken är helt enkelt att här skall man stänga av den yttre världen och bara ta det lugnt.

Vi besökte Laamu när hotellet var tre månader gammalt. Och första intrycket kan bara beskrivas med ett enda ord: WOW!

guest_intext-2Samtliga villor har ett stort rum där säng, vardagsrum med utsikt och dubbla handfat samsas. Dörrar från vardagsrummet leder ut till en enorm terras med två olika solplatser och egen badstege ned i det grunda och varma vattnet.

Duschen är utomhus, dold bakom insynsskydd, det finns även ett badkar i plexiglas som står på en glasbotten så man ser rakt ned i havet och kan se på fiskarna som simmar där. En trappa upp från utomhusduschen finns även en liten utkiksplats. Från duschområdet går även en trappa ned i havet, om man vill bada lite ostört och kanske i bara mässingen…

guest_intext-3

Six Senses Laamu är byggt av återvunnet trä. En del skall även vara drivved som man har hittat flytande runt omkring öarna. Det är i all sin enkelhet bland det lyxigaste hotellen jag har bott på. Allt är så genomtänkt.

Alla villor har två cyklar så man kan ta sig fram om man inte vill gå.

Man kan välja bland 5 olika kuddar, från en speciell kuddmeny. Om man önskar så kan sängen dofta gott av exotiska blommor eller lugnande örter. Det finns fem olika dofter som din husvärd kan lägga bland lakan och kuddar så natten blir extra rogivande.

Även toaletten har genomtänkta detaljer, förutom glasgolvet så finns även en penna och noteringsblock, ifall man har något stort på gång, och genast behöver anteckna.

guest_intext-4

Även om de flesta är vid sina villor och tar det lugnt på dagarna så kan jag verkligen rekommendera att gå till de fantastiska stränderna. Laamu är inte en jättestor ö, skulle man promenera runt ön tar det kanske 30 minuter. Det är alltså inte långt till en strand.

Solen är som ni förstår, brännande het här och det gäller att smörja in sig. Vattnet är varmt men ändå uppfriskande. För den som vill aktivera sig lite mer än att bara vara på en solstol, läsa en bok så finns det mängder med saker att hitta på.

Man kan snorkla,  åka med på snorkelturer till underbara rev, låna kanoter, gå på spa, träna på gymmet och mycket annat.

guest_intext-5

Det finns en stor restaurang på ön där man serverar samtliga måltider. Frukosten är buffé och så är även lunchen. Maten är fantastisk god och här kan man äta allt från europeiska Medelhavsrätter till asiatiska och indiska inslag.

Middagen serveras à la carte och det finns även en till restaurang som bara har öppet på kvällarna.  De flesta som kommer hit har hel-, eller halvpension. Annars så ligger luncher och middagar på cirka 25-40 dollar.

Läs mer om våra resor och ta del om restips på www.resesidan.se

Björn Hermansson

You might also like: