Smultronställen i Sydafrika

Sydafrika är ett underbart vackert land, vars rykte tyvärr kantas av en tung historia och mycket fördomar kring säkerheten för resenärer. Som en före detta utbytesstudent i landet hann jag upptäcka och uppleva många delar av landet – dock inte ens i närheten av allt. Här är mina bästa tips på destinationer värda ett besök:

EnSv_The most scenic and interesting places to visit in South Africa_intext1

Garden Route

Vi startar med en road trip längs den mest natursköna och vackra kustvägen du förmodligen någonsin kommer att uppleva: Garden Route. Exakt var Garden Route börjar och slutar debatteras mycket, men enligt mig så borde startpunkten vara Port Elizabeth och slutdestinationen Kapstaden, denna sträcka kommer att mer än väl ge dig en fantastisk upplevelse längs kusten.

EnSv_The most scenic and interesting places to visit in South Africa_intext2

Wilderness, Garden Route

Om du reser längs Garden Route kommer du aldrig att vara uttråkad eller sakna aktiviteter – området har allt från små pittoreska kuststäder med bra restauranger, till extremaktiviteter såsom bungyjump och fyrhjulingsuthyrning för adrenalinsökare. Naturligtvis kan du också bara njuta av de vackra stränderna eller någon av de gårdar som finns längs vägen – vad sägs om att hälsa på strutsar på en strutsfarm eller gå med lejon på en lejonfarm? Två saker som jag vill särskilt rekommendera längs vägen är att simma med sälar i Plettenberg Bay och att spendera en natt i Sedgefield för att njuta av den fantastiska stranden som är något av en lokal hemlighet för utomstående.

EnSv_The most scenic and interesting places to visit in South Africa_intext7

Sedgefield

Kapstaden

När du når Kapstaden är downtown och gatan Long Street ett måste! Här hittar du också den legendariska restaurangen Mama Africa. Ett besök i stadsdelen Camps Bay är väl värt – här kan du spana på kapstadens överklass blandat med turister och en mycket fin strand.

Centralt i staden ligger berget Table Mountain, som 2011 blev ett av de New7Wonders of Nature. Här kan du antingen välja linbanan eller att vandra upp till toppen. Vidare är en dagstur till den närliggande vinstaden Stellenbosch värt pengarna – ta en titt de vackra vinlandskapet och pittoreska stadskärnan, och drick gott vin.

EnSv_The most scenic and interesting places to visit in South Africa_intext4

Camps Bay, Cape Town

Drakensberg

Om du är ett fan av att vandra och känner dig äventyrlig så är den norra sidan av Drakenbergsområdet ett spännande ställe att både vandra och klättra. Här kan du antingen försöka nå toppen av berget Amphitheatre eller vandra i de fantastiska raviner och bergsklyftor som bildats mellan bergen.

EnSv_The most scenic and interesting places to visit in South Africa_intext5

The Amphitheatre, Northern Drakensberg

Gauteng

Provinsen Gauteng huserar de båda storstäderna Pretoria och Johannesburg, och speciellt viktigt är det att besöka Johannesburg för att få en förståelse för landets tunga historia. Från regionen är det också endast några timmars bilkörning till Krugerparken, där jag starkt rekommenderar att gå på safari.

EnSv_The most scenic and interesting places to visit in South Africa_intext6

Johannesburg stadskärna från skyskrapan “Top of Africa”

banner_sv

[English]

You might also like: