Svenska Superhjältar

[English]

Det tog ett tag att komma fram till det här. Allvarligt, lätt var det inte. Först tänkte jag,
“Det här kommer att bli det lättaste i världen”. Vi har ju hur många superhjältar som helst i Sverige. Utmaningen: nämn en.

Det gjorde jag. Jag nämnde flera. Sen slog det mig som en uttorkad klubba fallandes från taket en tisdag eftermiddag… alla superhjältar som jag har trott var svenska under min uppväxt har bara varit de som funnits i alla länder. Jag kände mig plötsligt vilsen.

Dock, 1997 föddes en ny galaxhjälte. Han hette Kenny Starfighter och kom från planeten Mylta. Den komiska lågbudget miniserien med sex avsnitt blev en fantastisk succé. Den blev så populär att den har sänts flera gånger igen under åren. Serien har ett mycket stort följe och har nått kult status bland 60-, 70-, och 80-talisterna. Som bevis på detta hade prequel filmen “Kenny Begins” Sverigepremiär den 30 januari detta året.

Serien och filmen är komedier som spelar på hjälte och Sci-Fi genrerna. Man kan säga att de inte är helt olika Mel Brooks film “Det våras för rymden”. Om du ännu inte har sett serien så är det väl värt det. Filmen kan jag ju ännu inte uttala mig om, men jag kommer absolut att gå se den.

You might also like: