Sverige är mer än Stockholm: 4 ställen att besöka i Sverige

När turister besöker Sverige är Stockholm oftast det självklara valet, och självklart är huvudstaden är otroligt vacker och mycket väl värd ett besök. Men Sverige är så mycket mer än Stockholm – det finns många häftiga och vackra ställen att besöka!

Här kommer en lista på fyra ställen i Sverige som man inte får missa:

  1. Göteborg

Denna hamnstad är Sveriges näst största stad och har allt från imponerande shopping och uteliv till storslagen natur och nordens största nöjespark. Kommer du hit på sommaren så är det ett måste att besöka skärgården och öarna. Planerar du däremot att resa hit på vintern så är den pittoreska julmarknaden inne på nöjesparken Liseberg värt ett besök.

EnSv_Sweden is more than just Stockholm 4 best places to visit in Sweden_intext1

  1. Icehotel Jukkasjärvi

Vill du ha hotellvistelse utöver det vanliga så är ishotellet i Jukkasjärvi ett måste! Hela hotellet är byggt av snö och is och trots att även sängen är gjord av is så kan du hålla dig varm med djurplädar. Varje år i december byggs ett nytt hotell upp och håller öppet tills det smälter i april. Här kan du kolla på konst gjord av is och har du tur kan du även få se norrsken.

EnSv_Sweden is more than just Stockholm 4 best places to visit in Sweden_intext2

  1. Malmö

Sveriges tredje största stad bjuder på blandad kultur och är väldigt internationell eftersom närheten till Köpenhamn och Europa gör att staden är enkel att resa till. Att besöka Malmö på sommaren är att rekommendera eftersom temperaturen då tillåter bad på de långa stränderna och dans hela natten! Missa inte Möllan – en av Malmös mest färgstarka och internationella stadsdelar.

EnSv_Sweden is more than just Stockholm 4 best places to visit in Sweden_intext3

  1. Gotland

Gotland är Sveriges största ö och ligger i Östersjön. Dagarna spenderas bäst på Tofta strand eller i kalkstensbrotten längs havet, där du kan njuta av sommarvärmen ordentligt. På kvällarna är öns största stad Visby att rekommendera – där finns allt från kultur och historia till pittoreska restauranger och after-beach klubbar öppna hela natten.

EnSv_Sweden is more than just Stockholm 4 best places to visit in Sweden_intext4

banner_sv

[English]

You might also like:

1 thought on “Sverige är mer än Stockholm: 4 ställen att besöka i Sverige”

Comments are closed.