Uppskatta varje lands unikhet!

file0001659376842
Att bo utomlands är alltid ett äventyr! Tidigare blogginlägg har redan nämnt att flytta till ett främmande land inte alltid är en dans på rosor, även om vissa kanske påstår det, men det är inte heller något som inte är värt ett försök! Förhoppningsvis gör det dig många ovärderliga erfarenheter rikare och ger dig många nya vänner. När du väl tar det stora steget och flyttar utomlands för första gången så märker du kanske att det inte är lika svårt den andra eller tredje eller fjärde gången.

De bästa med att flytta runt Europa har för mig varit möjligheten att upptäcka varje lands och deras städers unika sevärdheter och dolda pärlor! När folk frågar mig var jag känner mig mest hemma eller vilket land jag helst skulle vilja bo i så kan jag helt enkelt inte ge något svar eftersom alla ställen har sina egna charmanta aspekter. De senaste sjutton åren har jag inte bara haft ett hem, utan de ställen där jag känner mig hemma har ökat under årens lopp. Samtidigt finns det inte heller bara ett ställe som ”har allt”, utan när man flyttar till nästa ställe så inser man vad man saknar från sina tidigare hem!

Vissa saker ser man väldigt mycket framemot när man besöker ett ställe där man bott förut, och det gör varje resa till ett nytt äventyr även om man redan känner sitt resemål sedan tidigare. Här kommer ett urval av de välbekanta sakerna som omedelbart ger mig den där känslan av att vara hemma igen!

  • När jag besöker mitt hemland Finland så känner jag mig genast hemma när jag promenerar i skogen och plockar saftiga blåbär och njuter av dem där och då (de smakar ju förstås inte alls lika som de i affären) eller när jag går in i ett bageri och andas in den ljuvliga doften som påminner mig om min barndom (dofter kan definitivt väcka väldigt starka minnen, du kanske också har lagt märke till det!).

1854-1874

  • När jag åker tillbaka till mitt andra hem Bryssel i Belgien så ser jag alltid framemot att få sitta på min favoritterass vid  Place Sainte-Catherine/Sint-Katelijneplein och njuta av den vackra utsikten och den multikulturella stämningen, utan att någonsin veta vilket språk jag ska tala, så till slut brukar det sluta i att jag talar lite av det ena och det andra vilket ju alltid går för sig i Bryssel! 🙂
  • När jag reser tillbaka till mitt tredje hem Maastricht i Nederländerna så märker jag alltid att jag uppskattar holländarnas rättframhet (nej, det är inte alls samma som oartighet 🙂 ). Man behöver aldrig fundera på vad de egentligen vill eller vad de tycker och tänker, eftersom de ju säger det direkt och utan nonsens  –  det gör livet mycket lättare!
  • Jag har (tyvärr!!) inte besökt mitt Erasmus-hem Budapest i Ungern sedan jag var där som utbytesstudent, men när jag åker dit igen så vill jag så gärna ta en tur på den vackra ’gula’ tunnelbanelinjen (linje 1), som förresten är kontinentala Europas äldsta tunnelbanesystem, byggd år 1896! Den tunnelbanan är helt enkelt oförklarligt mysig och har så vackert dekorerade perronger och underbara små vagnar, så ta en titt själv om du är på väg dit och förhoppningsvis kommer även du att tycka att det är mysigt 🙂

[English]

You might also like: