Visste du att dessa fyra varumärken är grundade i Sverige?

Sverige må vara ett av de minsta länderna i Europa när det kommer till invånare men det hindrar oss inte från att synas på världskartan när det gäller starka och välkända varumärken. Efter årtionden av IKEA och ABBA som kännetecken för Sverige, så börjar äntligen nya varumärken träda fram. Somliga påstår att detta beror på det kalla klimatet – svenskarna har inte mycket annat att göra än att sitta hemma och komma på nya affärsidéer.

 

Om vi har den långa vintern att tacka för våra kända varumärken är bara en teori men faktum kvarstår att Sverige är producent av många världskända varumärken. Visste du till exempel att dessa fyra varumärken är från Sverige?

 

  1. Spotify

Vad de flesta inte vet är att efter Silicon Valley, så är Stockholm den största tech hub i världen om man räknar per capita. Musiktjänsten Spotify grundades i Sverige 2006 och används numera över hela världen.

EnSv_Did you know that these 4 global and well-known brands were founded in Sweden_intext1

  1. Skype

De flesta känner till Skype, tjänsten som möjliggör gratis videosamtal över hela världen. Skype är också ett av de varumärken som har blivit så vardagligt att det har gjorts till ett verb: att ”skypa”.

EnSv_Did you know that these 4 global and well-known brands were founded in Sweden_intext2

  1. H&M

Denna otroligt populära klädjätten kan ingen ha missat och företaget grundades 1947 i Västerås, Sverige. Numera finns det affärer representerade över hela världen. I H&M-koncernen ingår också varumärkena COS, Monki, Weekday, & Other Stories och H&M Home och även dessa är också internationellt representerade.

EnSv_Did you know that these 4 global and well-known brands were founded in Sweden_intext3

  1. Volvo

På latin betyder volvo ”jag rullar” och detta bilföretag grundades i Göteborg. Trots att produktionen numera är i Kina, så är Volvo ett företag som svenskar, och speciellt göteborgare, är otroligt stolta över. Volvo brukar också använda sig av svenska kändisar i deras reklamkampanjer. Känner du till exempel till fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic och musiktalangen Avicii? Dessa är bara två av de kända svenskar som har medverkat i Volvos reklamkampanjer.

EnSv_Did you know that these 4 global and well-known brands were founded in Sweden_intext4

 

banner_sv

[English]

You might also like:

1 thought on “Visste du att dessa fyra varumärken är grundade i Sverige?”

Comments are closed.